TSO - Sociale en technische wetenschappen

Vakken Aantal Uren
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
Geschiedenis 1
Godsdienst / Niet-confessionele zedenleer 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Wiskunde 3
Integrale opdrachten 7
Natuurwetenschappen 4
Sociale wetenschappen 4
Totaal 33
 
Voor wie: 

Ben je communicatief, sociaal en leergierig? Heb je een ernstige en zelfstandige studiehouding? Heb je interesse voor voeding en toegepaste (sociale en natuur-) wetenschappen? Ben je creatief en werkt graag in team? Dan is deze studierichting echt iets voor jou!

Mogelijkheden: 

In het laatste jaar maken de leerlingen een geïntegreerde proef (GIP). Dit doen ze onder begeleiding van de IO-leerkrachten. De leerlingen worden uitgedaagd om een wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Hier hoort een literatuuronderzoek en een eigen onderzoek bij. Op het einde van het schooljaar wordt de GIP voorgesteld aan een interne en externe jury.

Sociale en technische wetenschappen is een doorstudeerrichting. Dit wil zeggen dat je in deze studierichting voorbereid wordt om verder te studeren in het hoger onderwijs.
Na de derde graad studeren de leerlingen met succes verder in de professionele bachelor opleidingen.
Enkele voorbeelden: professionele bachelor voedings- en dieetleer, biomedische laboratoriumtechnologie, verpleegkunde, vroedkunde, mondzorg, kleuteronderwijs, lager onderwijs, secundair onderwijs, orthopedagogie, pedagogie van het jonge kind, sociaal werk, sociale readaptatiewetenschappen, hotelmanagement, eventmanagement, communicatiemanagement, ...