Visie

Onze waarden

Onze school staat open voor alle jonge mensen, wat ook hun levensopvatting of achtergrond is. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op school. Met een enthousiast team stimuleren we het sociale bewustzijn en de emotionele vaardigheden van onze jongeren. Zo willen we hen opvoeden tot gezonde volwassenen, in staat om positieve relaties op te bouwen.

We hechten er ook belang aan dat onze leerlingen kritische burgers worden die goed kunnen functioneren in de maatschappij. We willen dat zij de toekomst met open vizier kunnen tegemoet treden.

Daarnaast streven we een degelijke technische opleiding na. We willen goed opgeleide professionals afleveren, klaar voor de arbeidsmarkt. Maar ook algemene vorming is voor ons essentieel. Wie bij ons afstudeert in het 6de jaar TSO of het 7de BSO, moet kunnen doorstromen naar het hoger onderwijs.

Onze troeven

Wij zijn een kleine school. Bij ons kent iedereen iedereen. Die familiale sfeer zorgt ervoor dat we al onze leerlingen de aandacht kunnen geven die zij verdienen.  Met oog voor waar ze goed in zijn, maar ook voor die dingen waarbij extra steun nodig is. Heb je problemen, dan kan je altijd bij iemand terecht. Dankzij onthaal- en klasdagen aan het begin van het schooljaar voel je je bij ons snel op je plaats.

Technologie is onze tweede troef. Dankzij ons schoolbestuur, de gemeente Tervuren, beschikken we over de modernste apparatuur en de allernieuwste technologie. Via stages en projecten werken we nauw samen met de bedrijfswereld. Zo stromen bij ons perfect opgeleide vakmensen uit in een reeks knelpuntberoepen. Wie afstudeert, kan onmiddellijk aan de slag in een boeiende job.

Wil je na het secundair nog verder studeren? Ook dan is GITO Tervuren een prima antwoord. Dank zij onze intensieve begeleiding in kleine klassen zijn onze afgestudeerden klaar voor het hoger onderwijs. De getuigenissen van een aantal van onze oud-leerlingen op deze website kunnen je daarvan overtuigen.